tirsdag den 10. april 2012

Romkugler - trøfler - havregrynskugler

Ja eller bare en blanding af det hele.
Trøfler, snøfler, træstammer, studenterbrød.... same same - og alligevel..

Da jeg var barn var det bedste, at få en trøffel fra Bager Høj i Malling, når min far købte rugbrød. Trøflen (som de hedder i Malling) havde form som en lille træstamme og havde brunt choko krymmel. Senere voksede de til "tøffel pindsvin" som en gæv teenagedreng nemt kunne fortære. Derhjemme lavede vi som store børn, havregryns kugler med en masse flormelis og margarine og de blev spist med stor glæde.

Da jeg flyttede til København fandt jeg ud af, at det hedder romkugler og de fås med choko, tivoli eller kokos krymmel

Jeg elske dem stadig ;-) (og vil ikke vide hvad de er lavet af...!!)

Men nu laver jeg dem selv. Jeg gemmer mine egne kagerester. Når jeg bage brownies skærer jeg en pæn kant af, kanten ryger i fryseren og det samme gør andre stykker kage der er tilovers. (står de på køkkenbordet ender de mærkelig nok i en eller andens mave på kort tid)

Og så kan der laves KUGLER - jeg kommer kagerester, hindbærsyltetøj, kakao, havregryn og evt. flormelis (og romessens) i min foodprocessor og så er der VIPTI VUPTI de lækreste kugler.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar