Jordbærkage i 4 dobbelt portion |
Mazarinbund:
100 g smør, 2 dl. sukker, 2 æggeblommer, 200 g marcipan, 100 g. kogte kartofler, 1dl. mel, 1½ tsk. bagepulver, 2 æggehvider
Rør smør og sukker godt, tilsæt æggeblomme. Riv amrcipan og kom det i dejen med de mosede kartofler. Pisk æggehvider stive og vend dem i med mel/bagepulver.
Bages neders i ovn i 30 min - 200 grader.
overtræk med mørk chokolade når den er kold
Vanillecreme:
1 æg , 15 g majsmel, korn af ½ stang vanilje , 2 dl sødmælk , 30 g rørsukker , 2 dl piskefløde
Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker. Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring. Tag cremen af varmen, når den har fået fast konsistens, og sæt den til afkøling. Pisk fløden til flødeskum, og bland det i vaniljecremen.
Fordel cremen over bundene, og kom godt med jordbær på.
Go' fornøjelse
Ingen kommentarer:
Send en kommentar